2015. december 15., kedd

Karácsonyi TAG


A múltkori TAG után ismét egy újabbal jelentkezek, igaz ez most karácsonyi kiadású lesz. Mivel élek-halok a karácsonyért, ezért teljesen nyilvánvaló volt számomra, hogy kitöltöm. A TAG-et a Pillecukor blogon Szilvinél találtam.


         Bis bald, 
         Johanna

U.i.: Decemberben csak egy vizsgám van szerencsére, így a többi megkezdett bejegyzést is pótolni tudom majd. :)
1. Mivel hangolódsz az ünnepekre?

Őszintén idén nem sok mindennel, ugyanis mire észbe kaptam már december negyedike volt. Bár ezt betudom annak, hogy a vizsgák teljesen lefoglalták minden gondolatomat. Viszont! Azóta felkerült az adventi naptárunk, amit tizenvalahány évvel ezelőtt készítettünk öcsémmel. Valamint karácsonyi zenék és illatgyertyák - péntek mondjuk, majdnem felgyújtottam a terítőt :"D -. Lefekvés előtt pedig karácsonyi videók különböző Youtube-osoktól, ami nyelvtanulás szempontjából sem utolsó. Muszáj Nektek megmutatnom a kedvenceimet: CleoZoella és Marie - igaz, az ő videóitól nem lesz kimondottan karácsonyi hangulatom. Mit is várhatnák Új-Zélandtól? :) De jó nézni.-, ráadásul vlogmast készítenek. Onorina pedig random vlogokat készít, de van karácsonyi is.


2. A "csintalan" vagy a "rendes" listán szerepelsz? 

Mikor hogy. :D Az év nagy részében szerintem jól viselkedtem.


3. Mikor állítjátok fel a fát és ki díszíti? 


A faállítás mindig is huszonnegyedikei program volt. Apa előző nap párba kötötte a szaloncukrokat, annyira jól csinálta az évek során, hogy rajta maradt ez a nemes feladat. Díszíteni ketten szoktunk apával, mialatt anya a konyhába főz, gyakorlatilag egész nap. Öcsémet pedig megpróbáljuk távol tartani a törékeny díszektől, egyedül a fa esetleges faragásában segíthet.
Mikor még kicsik voltunk öcsémmel, anyáék lepasszoltak minket a nagyiékhoz. Addig ők feldíszítették gyorsan a fát, majd hazaszállítottak minket.

4. Milyen csúcsdísz van a fátokon?

Ha jól emlékszem, úgy tíz évvel ezelőtt lehetett valami csúcsdíszünk. Azonban vagy nem tetszett nekünk vagy eltörtük, mert évek óta üresen áll a fa teteje. Vagyis ez nem teljesen igaz, szaloncukrokat csavarunk rá azért. :)

5. Követed a karácsonyi trendeket?

Ugyan már! Az öltözködésben sem figyelem az aktuális divatot, nemhogy a karácsonyit. Ilyen szempontból abszolút "maradinak" számítok. A régi díszeket használjuk, élő fenyőt veszünk és a hagyományos halászlé-töltött káposzta-bejgli szent háromságban hiszünk a többi tipikus magyar étellel egyetemben.

6. Adni vagy kapni szeretsz jobban? Őszintén! :)
Mindkettő. Élvezem, hogy várhatom az ajándékokat és kicsomagolásukat. De ugyanígy szeretem a karácsony előtti ajándékok kiötlését és beszerzését.

7. Profi vagy ügyetlen csomagoló vagy?

Ugyan már, egy egyenes vonalat nem bírok vágni ollóval. Szerintetek? Nálam rémesebb kézügyességgel nem sokan rendelkeznek. Ha csomagolok, akkor vagy túl kicsi csomagolópapírt vágok vagy túl nagyot. Az egyszerű formákat, például egy doboz, még csak-csak becsomagolom, viszont az amorf, alaktalan ajándékokat meg sem próbálom. Inkább veszek karácsonyi ajándéktáskákat. 

8. Szoktál az ajándékok után kutatni vagy szereted a meglepetést?

Régen természetesen óriási kutatóexpedíciókat szerveztünk öcsémmel. Haditerveket készítettünk, mikor hova hogyan masírozunk be. A kutatási terület egyébként három helységet jelentett, a konyhát, a nappalit és a dolgozószobát. Egyszer találtunk csak ajándékokat, de azt sem mi kaptuk, hanem az unokatestvéreink. Igencsak sikertelenek voltunk, de minket nem zavart. Több éven át próbáltuk megtalálni az ajándékokat, miközben igazából nem akartuk tudni, mit kapunk. :)
Most már ez természetesen megváltozott. Nem túrom fel az egész lakást az ajándékok miatt. 

9. Ajándékoztál már tovább ajándékot?

Dehogyis! Az már elég nagy pofátlanság lenne. Természetesen kaptam olyan ajándékokat, amik nem igazán az én ízlésemnek megfelelő - elsősorban ruhákra gondolok. A nagymamákat sokszor elfogta az értelmetlen vásárlási láz. Unokanővéremmel gyakran kaptunk rózsaszín, csillivilli, csipkés felsőket, amiket aztán sosem hordtunk. Egyszer majd fogom a nem használt és a jó állapotban lévő gyerekruháimat és odaadom a Vöröskeresztnek. 

10. Legemlékezetesebb karácsonyi emlék?

Nem jut eszembe egy konkrét élmény sem, amit ki tudnék emelni. Amennyire én emlékszem, mindegyik karácsonyuk kellemes volt és meghitt. A régebbiek azért tetszett nagyon, mert igazi fehér karácsonyok voltak hóeséssel, szánkózással és korcsolyázással. A mostaniakat pedig azért szeretem, mert rájöttem, értékelni és kiélvezni kell azokat a ritka pillanatokat, mikor még együtt tud lenni a teljes család nagyszülőkkel, unokatestvérekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése