2015. február 1., vasárnap

Super Bowl

Hamarosan eljön a sokak által várt pillanat, amikor felhangzik az amerikai himnusz és kezdetét veszi a 49. Super Bowl, a profi amerikaifutball-bajnokság döntője. Ezt a meccset már egy korábbi bejegyzésemben is említettem. Szóval már egy kicsit ismerkedhettetek vele. 
Úgy láttam, hogy azt a posztot szívesen olvastátok. Remélem, ez is tetszeni fog Nektek! Jó szurkolást!

    Bis bald
    Johanna

U.i.: Időközben a blog elérte a 2000 oldalmegjelenítést, amiért nem tudok eléggé hálás lenni. Jó látni, hogy az újraindulás óta ilyen sokan látogattatok el az oldalra. (:
Egy sportműsor, amiért érdemes sokáig fent maradni. Egy bajnokság, melyet a világon a legtöbben néznek. Egy gyűrű, amit mindegyik játékos szívesen magáénak tudna.
Forrás : musicrow.com
A Super Bowl magyar idő szerint éjfélkor kezdődik a Sport2-n élőben. Viszont már előtte érdemes a Sport2-re kapcsolni, ugyanis 22-kor kezdődik a döntő felvezető műsora Trash Talk Extra címen. A magyar közvetítő, Faragó Richárd, a helyszínről kommentálja majd nekünk a meccset.
Ha még nem láttatok NFL döntőt, akkor jobb, ha nem feledkeztek el arról, hogy ez egy igazán hosszú mérkőzés lesz. Hiszen mégiscsak a döntőről van szó. Idén a félidőben Katy Perry, Missy Eliott és Lenny Kravitz fog minket elkápráztatni énektudásukkal - hah, na persze. A himnuszt pedig Idina Menzel fogja előadni. Szóval, jelentsetek holnapra beteget és hajnalban irány a kanapé! Vagy tegyétek azt, amit én csináltam gimnáziumban négy évig; minden Super Bowlt végignéztem akkoriban és másnap alvás nélkül szenvedtem végig az iskolát. Higgyétek el, megéri. Ismétlésként megnézni bármilyen meccset nem nagy élvezet, hát még a döntőt!

Az arizonai University of Phoenix Stadiumban zajló mérkőzést a címvédő Seattle Seahawks és a New England Patriots vívja. 
Forrás : reddit.com


A Seattle a tavalyi döntőn kívül egyszer játszott Super Bowlt, amit végül elvesztett. Idén az NFC (National Football Conference) első kiemeltjeként jutott be a csapat a rájátszásba. Egy számomra felejthető hazai pályán zajló meccsen legyőzték a Carolina Panthers, így közelebb kerültek a címvédéshez. Majd nehezen bár, de felülkerekedtek a Green Bay Packers csapatán a konferencia döntőben. Itt szintén hazai pályán játszottak, ami úgy látszik, bevált náluk. A Ravens meccsein kívül ez volt az a meccs, ami emlékezetes maradt számomra és amire azt mondtam; ez igen, így kell küzdeni az utolsó másodpercig. Ezen a meccsen végig görcsbe volt a gyomrom, annyira izgalmas volt. Az egyik barátnőm kedvence a Seahawks, ők számára a favorit. Mindig is ment közöttünk az egészséges rivalizálás. Ez a meccs után viszont meg kell emelnem a képzeletbeli kalapom. Kísérteties volt a hasonlóság a Ravens-Patriots meccsel, mindkét mérkőzés az utolsó utáni pillanatig tartott. Azzal a különbséggel, hogy a Seattle ki tudta használni a felkínálkozó lehetőséget, míg Flacco és a Baltimore nem. Bár arról nem szabad elfeledkezniük a Seahawks edzőinek, hogy a csapat nemcsak a védősorból áll. Attól, hogy Richard Sherman és társai emberfeletti erőről tesznek tanúbizonyságot meccsről meccsre, az még nem lesz elég a Super Bowl megnyerésére.

Forrás : tumblr.com
A Sasok kihívója a Patrióták csapata, kik már rutinos Super Bowl résztvevőnek számítanak, hisz idáig hétszer jutottak a döntőig. Azonban eddig "csak" három nyertes Super Bowllal rendelkeznek - 2012-ben alulmaradtak a New York Giants-cel szemben. Idén az AFC (American Football Conference) első kiemeltjeként jutottak be a rájátszásba. Majd ott első mérkőzésén hazai pályán legyőzte a Baltimore Ravenst - nekik kellett volna kiesniük, mi sokkal jobbak voltunk. Na jó, kivéve Flacco... , egy hihetetlenül szoros 35-31 eredménnyel. Baltimore legyőzése után következett az utolsó csapat, mely elválasztotta őket a Super Bowltól, az Indianapolis Colts. Ha a Seattle konferencia döntőjét élvezet volt nézni, akkor ezt a meccset kínszenvedés volt. Bár győzött Tom Brady csapata 45-7-re, az örömük még sem lehet felhőtlen. Ugyanis mérkőzés után megmérték a Patriots labdáit, mivel csalással vádolták a csapatot. A vezetőség tagadta a vádakat, ám a hivatalos mérések nem hazudtak, a New England csapatának labdái könnyebbek voltak a megengedettnél. Bár a csapat próbálta az időjárásra fogni a hirtelen labdaleeresztés, viszont egy bökkenő; a Colts labdái nem lették könnyebbek. Ugyan még folyik a kivizsgálás, mindenesetre ez eléggé befolyásolja a média és a szurkolók hozzáállását. Kíváncsian várom, mi lesz a végleges döntés.

Hogy kinek szurkoltok az rajtatok áll. Én mindenesetre a Seahawks mellett teszem le a voksomat, hiszen egy szimpatikus és összetartó csapatként ismertem meg őket. Ha már mi nem nyerhetünk idén, akkor nyerjenek ők.
 Remélem, izgalmas mérkőzést láthatunk és a Pats sem próbálkozik leeresztett labdákkal.Ha a szabályok ismeretlenek Nektek vagy homályos egy-két részlet, akkor kattintsatok ide! Ezen az oldalon mindent részletesen elmagyaráztak. (:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése