2015. január 25., vasárnap

All-star gálák

Eljött a programajánlók ideje! Amikor hónap elején leírtam, milyen sorrendben szeretném posztolni a bejegyzéseket, egy Nemzeti Színház darabról szerettem volna írni nektek. Azonban amint tegnap leültem a gép elé, mégsem a Szentivánéji álomról kezdtem el véleményt alkotni. Akaratlanul is a sporton járt az eszem.
A mai ajánlóban két programot mutatok be nektek, amik remélhetőleg elnyerik a tetszéseteket. Valamint a leírtak alapján kedvet kaptok a sportok további nézésére, ha még eddig nem tettétek volna.
Kellemes olvasást és jó szurkolást!

     Bis bald
     Johanna

U.i.: Köszönöm, hogy annyian olvastátok a Jonathan Blake első részét. Hamarosan abból is következik majd a folytatás.

Mindenekelőtt szeretném letisztázni az all-star gála fogalmát. Ha valaki még nem tudná ez egy olyan mérkőzést takar, ahol az adott liga legjobb játékosai mérkőznek meg egymással. 


Forrás: nhl.com
Nincs kedvetek lefeküdni időben? Álmatlanságban szenvedtek? Szeretitek a kicsit erőszakosabb sportot? Kedvelitek a pörgős játékot, a kiszámíthatatlanságot? Egy egyszerű kikapcsolódásra vágytok? Ha mindezen kérdésekből legalább kettőre igent mondtatok, akkor Nektek ajánlom a 23 órakor kezdődő Columbusből bejelentkező jubileumi NHL All-star játékot a SportTV-n.
Igen, jól olvastátok, a jégkorongról beszélek. Arról a sportról, amit a jégen játszanak és nem a műkorcsolya, noha annak is meg van a maga szépsége. 
Az NHL All-star játékot megelőzi egy ügyességi verseny (All-star skills competition), amit ma hajnalban tartottak. Itt különböző technikai feladatokban mutathatták meg teltház előtt a tudásukat a játékosok. Erről most sajnos lemaradtatok, hacsak nem nézitek meg az ismétlést. Legközelebb egy év múlva lesz lehetőségetek rá, hogy majd az akkori legjobb játékosok technikáját meglessétek.
Az NHL (National Hockey League) idén is kiválogatta a legjobb játékosait különböző csapatokból (Los Angeles, Tampa Bay, Boston, Washington, stb.), majd Nick Foligno és Jonathan Toews kiválasztották közülük a saját csapatukat a mai mérkőzésre. A játékosok között van Anze Kopitar (Los Angeles) és Alekszandr Ovecskin (Washington) is. Egyszóval remek mérkőzésnek nézünk elébe.
Mielőtt ismertetem Veletek a másik gálát, elszeretném mondani, miért is szeretem annyira a jégkorongot. Körülbelül tizenkettő évvel ezelőtt ismerkedtem meg közelebbről a jéghokival, ugyanis akkoriban kezdett el jégkorongozni az öcsém. Ez nem azt jelenti, hogy ne tudtam volna, mit is jelent a hoki. Azonban addig nem kötött le, ha apa a televízióban nézte. Ahogy eljártam öcsém edzéseire, később meccseire, úgy alakult ki bennem a jégkorong szeretete is. Először a légkör és a zene fogott meg; lelkes szurkolótábor és rock. Majd nemcsak a körítés, hanem maga a sport is érdekelni kezdett és magába szippantott. Így már apával közösen néztem a tévében, ha egy-egy meccset közvetítettek. Mára már egy igazi jégkorongrajongónak mondhatom magam, kijárok a meccsekre, igyekszem megnézni az összes meccset a tévében, legyen szó akár az NHL-ről, akár a EBEL-ről vagy a KHL-ről.
Ez a sport töménytelen tesztoszteron, itt nincs helye semmi finomságnak és nőiességnek- a női jégkorong az egy másik téma. A test a test ellen, izmok az izmok ellen és közben a technikáról sem feledkeznek meg. Itt nem fordulhat elő az, mint ami az európai focinál, vagyis a pályán lévő összes játékos a játék része, nincs olyan, hogy valaki alibiből a pálya szélén megbújik. Valamint ne feledkezzünk meg a néha előforduló verekedésekről is, amikért én személy szerint megveszek.


Forrás: azfamily.com
Az NFL a világ legnézettebb bajnoksága, így nem véletlen, hogy a Super Bowlt megelőző Pro Bowl hatalmas várakozásnak örvend. Noha a Super Bowlra, ami az NFL (National Football League) döntője, még várnunk kell egy hetet, nem maradunk izgalmak nélkül. Ugyanis az NFL all-star mérkőzését megelőzi egy másik legjobb játékosokból álló meccs, a Senior Bowl. Itt azok az egyetemista játékosok mutathatják be tudásukat, akik jövőre már az NFL-ben szeretnének játszani. Az idei Senior Bowlt tegnap tartották, ahol sok ígéretes játékos lépett pályára. Remélem párral a következő szezonban találkozni fogunk.
De térjünk vissza a Pro Bowlra, idén Cris Carter és Michael Irvin csapatának szurkolhatunk hajnali 2-től a SportTV-n. Sajnos, én is tisztában vagyok vele, milyen korán kezdődik. Ennek ellenére, aki teheti, az nézze meg élőben, a többiek pedig az ismétlést tekinthetik meg, amit hétfőn vagy kedden közvetít a tévé.
Aki tanácstalan esetleg, hogy melyik csapatnak szurkoljon, annak megsúgom; Team Carter. Egy fantasztikus vezetőedzővel (John Harbaugh), egy zseniális futóval (Justin Forsett) és egy csodálatos inside linebackerrel (C.J. Mosley) készülnek a mérkőzésre. Most ezt nem azért írom, mert mindhárman a Baltimore Ravens csapatát erősítik és ők a kedvenceim.
Ha valakik kicsit is figyelemmel követik az NFL-t és ismernek pár játékost, akkor joggal kérdezhetik, mi a helyzet például Manninggel vagy Lynch-csel? Mivel a szezon végén járunk, sok a sérült. Ezért bár kiválasztottak sok kiváló játékost, mégsem tudnak részt venni (Peyton Manning, Arian Foster, stb.). Valamint azok a játékosok sem vehetnek részt a Pro Bowlon, akik az egy hét múlva sorra kerülő Super Bowlon játszanak. Így olyan játékosokat kell nélkülöznünk, mint Tom Brady, Marshawn Lynch vagy Rob Gronkowski.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése